Nyomtatás
Találatok: 560
oesztendo utolso szarvasbikaÓesztendő utolsó napján sikerült terítékre hoznia a fényképen látható gímszarvas bikát Pogány Sándornak.

A Várdombi Hubertusz Vadásztársaság területén indultak el Szaniszló Mátéval, a társaság elnökével a Bükkös tető irányába. Cserkelés közben, a vártnál sokkal hamarabb, egy rudlira lettek figyelmesek. A néhány nappal korábban lehullott hó miatt fehér volt az erdő, megkönnyítve a bírálatot a vadászoknak. A kiválasztott bika azonban éppen a lövés pillanatában megindult, így a találat hátracsúszott. A bika a csapatból, rövid időn belül kiváltott, de a friss hóban könnyen lehetett követni a nyomát. A vadász és kísérője azonban úgy döntöttek, hogy érdemesebb lenne vérebes segítséget kérni.

Kosztra Csaba hivatásos vadászt riasztották, aki bajor hegyi vérebeivel vállalta a feladatot. Gigivel, valamint Füles hívónévre hallgató kutyájával vették fel a csapát. Az erősítés jó döntésnek bizonyult – mesélte lapunknak Pogány Sándor –, mert négy kilométer vezetékmunka után, 800 méter hajszát követően tudták megállítani a bikát. Korát háromévesre, a trófeatömegét 3,5 kilogrammra becsülték – tájékoztatta a Nimród Vadászújságot Pogány Sándor elejtő.

Forrás: Nimród Facebook