Nyomtatás
Találatok: 585
ozbak mehkerekBékés-megyében, közvetlen a román határ magyar oldalán fekszik Méhkerék. Természetföldrajzi szempontból a Kis-Sárrét déli peremén, a Körös menti sík szomszédságában terül el Magyarország legnagyobb román többségű települése.

Az alföldi vadásztársaságban mindenki megtalálja a helyét, és a vadászbarátait. Nicholas Oliver amerikai állampolgár, családot alapított Méhkeréken, 2014-ben lett tagja a Méhkeréki Magyar-Román Vadásztársaságnak.

Május végén Balogh Róbert hivatásos vadásszal több napig őzbakra vadásztak. Magyarul beszéltünk egymással – mondta nevetve a Louisiánában születt vadász, aki hamarosan megszerzi a magyar állampolgárságot. A nagy hőség miatt több napig járták a 3500 hektár nagyságú területet. Ha tudtak, minden esetben cserkeltek és keresték a tökéletes őzbakot. Május végén már nehéz a vadászat, mert a mezőgazdasági táblákban a növényborítottság jelentős.

A nagy meleg miatt szinte semmi nem mozdult. Nicholas ha teheti, inkább cserkel. Az amerikai vadászati hagyományok több esetben eltérnek a magyartól. Mivel a terület sík, ezért minden lövést meg kell fontolni. A harmadik nap késő délután megjött a szerencséjük. A terület hivatásos vadásza, egy négy év körüli, 250-300 gramm trófeasúlyú őzbakra vezette a helyi vendéget, amelyet Nicholas terítékre hozott.

Írta: Dr. Szilágyi Gergely

Forrás: Agrojager