különleges vad a mecseki zrt.-nélAz idei évben is beköszöntött az ősz, és a vadászat egyik kiemelkedő, évről-évre visszatérő eseménye a szarvasbőgés hozza lázba a vadászokat. Ebben a 2-3 hétig tartó időszakban a vetélkedő bikáktól hangos az erdő. Jól indult a szezon, hiszen már az első pár nap során egy különleges vad került terítékre.

A vad fenséges látványa lázba hozza a vadászokat, hiszen a szarvasbőgéssel indul az igazi vadászati szezon, majd folytatódik a dámbarcogással, és azt követően a különleges hangulatú téli terelő- és hajtóvadászatokkal.
A Mecseki Erdészeti Zrt. életében fontos szerepet tölt be az őszi vadászati szezon, hiszen vadászati ágazatának árbevételét és eredményességét alapvetően befolyásolja ez az esemény. Sajnos a gazdasági válság hatását a társaságnál is érezni lehet, hiszen a vendégek száma jelentősen csökkent, ezzel együtt pedig sokan átütemezték a vadászatot októberre, amikor már olcsóbban tudnak vadászni.
A válság mellett az időjárás sem kedvez a vadászatnak, ugyanis a kevés eső és a meleg miatt a vad későn mozdul, a ropogó avarban pedig szinte lehetetlen cserkelni.
Mindezek ellenére a vadászok mindent megtesznek a sikeres vadászatok érdekében, lelkiismeretes munkájuknak köszönhetően vadföldek, felújított lesek, kiválóan karbantartott cserkelőutak várják a szarvasnászra érkező vendégeket. A vadászok sikeres munkáját mutatják az idei eredmények is: a szezon első kilenc napján Nagymátén 9, Sasréten 5, Kárászon 3 bikát ejtettek el.
Nagymátén egy elsőrangú bikát is sikerült lőni, hiszen a mi hegyvidéki viszonyaink között a 10,3 kg súlyú trófea kiemelkedőnek számít. A szerencsés vadászatot kísérő hivatásos vadász Györe Károly volt. 

Forrás: ForestPress