Nyomtatás
Találatok: 2352
trófeaszemle a bakonyerdőnélNemeshany - Megyei rekorder gímagancs is volt a sárosfői vadászház mellett megtartott trófeaszemlén.
A trófeamustrát azért szervezték a Bakonyerdő Zrt-nél, hogy tisztelegjenek a misztikus magyar erdő királya előtt, fogalmazott köszöntőjében Uzsoky András. Tiszteld a vadat, mert az életét adja a szórakozásodért - szólt a vezérigazgató.

Reményét fejezte ki, hogy a Bakonyerdőnél ebben a szellemben sikeres és eredményes vadgazdálkodási évet zárnak.

A szakmai értékelést Korn Ignác, a társaság vadászati osztályvezetője adott.

Elmondta, az idei év se mennyiségben, sem pedig minőségben nem lóg ki az elmúlt öt évből.

A 63 ezer hektárnyi vadászterületükön a szeptemberi szarvasbőgés során évi 140-160 bikát ejtenek, ezek átlagsúlya 5,5-6 kilogramm között mozog.

Idén szeptemberben 155 bikát lőttek, 5,8 kilogramm átlagsúllyal. Mindez a vadgazdálkodás egyenletes színvonalát jelzi.

A trófeák közül több, mint 70-et mutattak be szerdán Sárosfőn, közöttük volt a súlyra idei megyei rekorder is. A 11,75 kilogrammos agancsú bikát a balatonfüredi erdészetük területén lőtte egy osztrák vendég, aki Hári László kíséretében vadászott.

Szeptemberben 170 vadászvendéget fogadtak, szerencsére csak páran maradtak vad nélkül. A társaságnak az éves gímbika kilövési terve 260 darab, ebből 155-öt a szarvasbőgés ideje alatt teljesítettek, a többi a téli állományszabályozó vadászatokra marad.

Forrás: Napló