4,6 kilós agancsú dámbikaSopron - Alig kezdődött el a dámszarvasvadászat szezonja, 4,6 kilós agancsú, aranyérem-várományos dámbikát lőttek a soproni Hubertusz Vadásztársaság területén.
Október elsejével indult a dámszarvasbika vadászatának idénye, igazodva a dámszarvas barcogásához, párzási időszakához, s a napokban máris kapitális trófea került puskavégre.

– A Dudlesz-erdőben osztrák vendégvadász volt a szerencsés, aki ritkán látott, gyönyörű csipkézetű, 4,6 kilós aganccsal rendelkező dámszarvasbikát ejtett el – közölte Unger Alfréd, a Hubertusz Vadásztársaság elnöke. – Vadásztársaságunk a nyolcvanas évek közepén telepítette a dámszarvasokat, de ez idő alatt ilyen méretes dámbikatrófeát még nem lőttek Sopron környékén. Az agancs lefőzése, kikészítése befejeződött, ezt követően kerül sor az egyetemen a bírálatra, vadászati felügyelők közreműködésével. Elöljáróban is elmondhatjuk, a trófea aranyérem-várományos.

Unger Alfréd elmondta még, egy ilyen nagyságú bika kilövési díja megközelíti az egymillió forintot. Az osztrák vadász e díj kifizetését követően viheti haza gyűjteményébe a trófeát. Idén a vadásztársaságnak – mint tavaly is – négy dámszarvasbika elejtésére van engedélye.

Területükön – becslések szerint – mintegy húsz-huszonöt lehet a dámbikák száma.

Forrás: KO