Nyomtatás
Találatok: 3616
fehér vaddisznó került terítékreTiszaalpár | Nem mindennapi szerencséje volt Barna Vince tiszaalpári vadásznak hétfőn este.
Egy fehér vaddisznót sikerült elejtenie. A fiatal vadász meglepődött, mikor a lövés után lement a lesről és megnézte az állatot.Már két héttel ezelőtt is látták azt a fehér vaddisznót, amit most sikerült elejtenie a tiszaalári vadásztársaság vadászmesterének. Barna Vince hétfőn este ült le a lesre, hogy vaddisznót lőjön. Az állat a közelben lévő tölgyes erdőből jött ki egyedül. A vadász célzott, majd lőtt, és a legjobb helyen, a jobb lapockája alatt találta el a disznót. Lement a lesről, hogy megnézze az állatot. A sötétben azonban nem látta, hogy az állat színe eltér a szokásostól, csak amikor felkapcsolta a lámpáját lepődött meg, hogy ez a disznó bizony fehér. A vadászmester elmondta, hogy tudtak arról, hogy a rétben van egy fehér színű vaddisznó. Valószínűleg az anyja találkozhatott egy házi kannal, és ebből a románcból született az állat. Barna Vince szerint még a szaga is olyan volt mint a vaddisznóknak, éppen ezért nem is különbözött a többitől a sötétben. Először a körménél vette észre, hogy valami nem stimmel, az ugyanis fehér volt.

Kiss Lajos egyesületi elnöktől megtudtuk, hogy egyre több vaddisznó van a területükön, főleg a rétben. Létszámuk évről évre szaporodik. Kilövésük azonban csak terv szerint lehetséges. Az idei tervben 58 vaddisznó kilövése szerepel. Eddig már ötvenet elejtettek, s a hátra lévő két hónapban még biztos, hogy meg lesz a tervhez szükséges mennyiség. Ilyen sokat azonban még soha sem lőttek. Az elmúlt évben negyvenegy vaddisznó került puskavégre. Hétfőn este Barna Vince 150 kilós kanja mellet még Víglási Gábor egy 110 kilósat, Kőrös Lajos pedig egy hatvan kilósat ejtett el. A vadászok megvásárolták az állatokat, és valószínűleg Szilveszterkor fogják majd elfogyasztani baráti társaságukkal.

Forrás: BAON