Nyomtatás
Találatok: 5536
zalai kapitális bikaKapitális gímszarvast sikerült elejteni Szabadics József hazai vadásznak Bocfölde határában, a Kökényes dűlőben a Zalaerdő Zrt. Zalaegerszeg Erdészetének vadászterületén szeptember 21-én, reggel hat óra öt perckor. Az idő tiszta volt. A kísérő a Jó völgyi kerületvezető erdész volt, aki már évek óta figyelte ezt a döbbenetes méretű trófeás gímszarvast.

kísérőAz előző évekből lehullott agancsát is sikerült megtalálni, így már abból következtetni lehetett, hogy a következő években még nagyobb agancsot rak fel. Már négy év óta megkímélték és a vendégvadász tavaly is szerette volna elejteni, de nem sikerült becserkészni. A kitartó keresés az idén eredményes volt.
A 14,52 kg súlyú, páros 22-es agancs az előzetes trófeabírálat szerint 250,06 CIC pontszámot kapott, mely igen rangos helyet jelent. A bika 13 éves volt, a legideálisabb korban. Országosan az idén elejtett gímszarvasok között – eddigi tudomásunk szerint – ez a legnagyobb.

kapitális szarvasbika zalaA zalai természet nevelte ezt a csodálatos gímszarvas agancsot.
A vadászszerencse mellett a Zalaegerszegi Erdészet gímszarvas gazdálkodásának sikerét is jelzi, hogy ilyen kiváló szarvas került terítékre.
Az október 15-én Szentpéterföldén rendezett agancs kiállításon láthatja a nagyközönség az agancsot, mely feltehetőleg ünnepelt „sztár” lesz.

Forrás: ForestPress