Nyomtatás
Találatok: 1938
aranyérmes bakokA topolyai községben az idén két aranyérmes bak is esett a tavaszi idényben. A bácskossuthfalvi Fácán vadásztársaság területe az utóbbi néhány évben rendszeresen kimagasló minőségű bakokat terem.
A kiváló eredmény okát elsősorban a terep adottságának, a jó minőségű táplálékban, de főképp a kellő szakértelemmel végzett gazdálkodásban kell keresni. Az ómoravicai vadászok ezért joggal számíthatnak a visszatérő külföldi vadászokra, mert csak az elégedett vendég jár vissza.

Ahol kevés a vad, gyenge vagy fiatal az állomány, nem beszélhetünk gazdálkodásról. Az ilyen terület gazdái előbb/utóbb arra kényszerülnek, hogy bezárják a boltot. Kiváltképp akkor, ha hatályba lépnek az új vadászati törvény előírásai, és a minisztérium megköveteli meg ellenőrzi is, hogy a terület bérleti díja mellett milyen értékes trófeájú bakokat ejtenek el a területen. Az ómoravicaiaknak ettől nem kell tartaniuk mindaddig, amíg tudják az ilyen bakok nevelésének titkát.

Mindkét aranyérmes bakot külföldi vadász ejtette el. Az évek óta kiváló minőségű trófeákat adó terület hírnevét az idei eredmények tovább növelik, és az ottani vadgazdák joggal remélik, hogy ha újból önállóan gazdálkodnak majd a területükön, még jobb és nagyobb agancsú bakokat tudnak kinevelni.

Forrás: Magyar Szó