Nyomtatás
Találatok: 1747
egererdő trófeabemutatóEgy aranyérmes, tíz kilós trófeát is megcsodálhattak a vadásztársak a II. Gímszarvas Trófeabemutatón.

Az erdő legnemesebb ajándéka a trófea. A szarvasbőgés végeztével a vadászok kíváncsian várják az eredményeket, s az itt kiállított trófeák jól mutatják, hogy "mit tud" az élőhely. És persze nagyon sok vadásznak rengeteg szép élménye is fűződik hozzájuk - ecsetelte dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója a mátrafüredi erdészet immár második trófeabemutatóján. A nagyhalmaji tisztáson húsz gím bika ékességét csodálhatták meg a vadászok, köztük azt az aranyérmes példányt, amihez hasonlót tizenhat éve nem ejtettek el a Mátrában.


Dudás Béla, a mátrafüredi erdészet vezetője ismertetőjében elmondta: az idei szezonban tíz érmes trófeát "termett" az erdészet vadászterülete, az említett egy arany mellett négy ért ezüst, öt pedig bronz érmet. Az átlagsúlyuk 5,87 kilogramm volt, az érmeseké 7,3. Ebből magaslik ki az aranyérmes a maga tíz kilogrammos súlyával.

Jung László vezérigazgató a megnyitó után munkatársunknak arról beszélt: egy ilyen bemutató - a vadászélmények felelevenítésén, megbeszélésén túl - arra is kiváló alkalom, hogy a szakemberek képet kapjanak az adott területen lévő jószágok állapotáról és a génállomány minőségéről. Mindezek az információk pedig elengedhetetlenek a felelős, tudatos és szakszerű vadgazdálkodáshoz. A gímszarvas trófeabemutatót egyébként az Egererdő Zrt. szeretné tovább - cégszintűvé, illetve térségivé - bővíteni. Hely bőven akad a valóban csodás szépségű Nagyhalmaji tisztáson, a hatalmas tölgy alatt.

Forrás:Heol