Nyomtatás
Találatok: 2083
trófeamustra lónyaAz idei vadászati szezonban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében terítékre került dám- és gímbikák trófeáit állították ki október utolsó péntekén a NYÍRERDŐ Zrt. Lónyai Vadászházánál.
A nimródokat még az időjárás is kegyeibe fogadta, hiszen szikrázó napsütésben csodálhatták meg a nagyjából hatvan trófeát. A szépszámú érdeklődőt Kiss B. Zoltán, a Felső-Tiszavidéki Vadgazdák Szövetségének elnöke és Támba Miklós, vadászmester köszöntötte. A rendezvénynek először helyet adó erdészeti társaság részéről dr. Szendrei László, vadgazdálkodási szakreferens arról beszélt, hogy régóta igény volt a térségben egy ilyen rendezvényre, hiszen míg korábban csak hallottak, esetleg fotókat láttak egy-egy elejtett bikáról, addig itt mindenki élőben veheti szemügyre a trófeákat.

trófeaszemle lónya

Szerinte külön értéke a mustrának, hogy a hibás kilövéseket is kiállították, hiszen ezekből lehet leginkább tanulni. Mindenki érdeklődve hallgatta, amikor a vadászok és a kísérők minden egyes trófea esetében részletesen ismertették a vad elejtésének körülményeit. Ezt követően a szervezők trófeabírálatra hívták a résztvevőket. Egy 11 éves bika 10,51 kilós, 218 IP-pontra értékelt agancsát kellett bírálni. Ez volt egyébként az idény legnagyobb beregi trófeája. Azok, akik a legjobban becsültek, tárgyjutalmat vehettek át. A rendezvényen kihirdették azt is, hogy a jövő évi trófeamustrára Tiszadobon kerül majd sor.