Nyomtatás
Találatok: 1331
ikp kutyaA Német Vizsla Klub Magyarország a múlt évben ünnepelte megalakulásának 40 éves évfordulóját. Az egyesület kiemelkedő szerepet tölt be a hazai vadászkynologiai életben, amelyet hosszú fennállása is bizonyít.

A Német Vizsla Klub Magyarország rendelkezik a legszigorúbb tenyésztési követelménnyel a hazai vadászkynologiai szervezetek közül. Tagjaink, vizsgázóink, versenyzőink, tenyésztőink, teljesítménybíróink évről évre sikeresen szerepelnek a nemzetközi szakmai porondon.

Egyesületünket – szakmai tevékenységünk elismeréseként – az a megtiszteltetés érte, hogy a Rövidszőrű Német Vizsla Világszövetség, és a német Rövidszőrű Német Vizsla Szövetség megbízta a 2017. évi Rövidszőrű Német Vizsla Főtenyészszemle, az IKP. (Internationale Kurzhaar Prüfung) megrendezésével. Ilyen nagy horderejű vadászkynologiai rendezvény az elmúlt 20 évben nem volt hazánkban.

A háromnapos rendezvényre több száz vadász, vadászkutyás érdeklődő, vizsgázó érkezik hazánkba, Európa számos országából. Vendégeink a vadászkutyázás mellett már most jelezték érdeklődésüket a hazai vadászati lehetőségek iránt is.

Úgy gondoljuk, hogy a magyarországi IKP sikere minden magyar vadász és vadászkutyás számára fontos, különös tekintettel arra, hogy 2021-ben Magyarország Vadászati Világkiállítást rendez.

A rövidszőrű német vizslások nemzetközi közössége 28. alkalommal találkozik IKP (Internationale Kurzhaar Prüfung) keretében.

A rendezvénynek tágabb értelemben Bács-Kiskun Megye, míg a rendezvény központi programjainak a Fülöpszálláson található Biczó Csárda és Lovasközpont ad otthont.

A Német Vizsla Klub Magyarország által rendezendő IKP-ra rekord nevezési szám érkezett, a rendezők 205 kutya jelentkezését regisztrálták.

A rendezvény fővédnöke: dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök helyettes

Az IKP programja:

2017 szeptember 29. péntek

Fülöpszállás – Biczó Csárda

Regisztráció, sorsolás

13.00. Ünnepélyes megnyitó

14.00. Küllembírálatok

17.30. Teljesítménybírói és vizsgázói megbeszélés

20.00. Rövidszőrű Német Vizsla

Világszövetségi Gyűlés és vacsora

2017 szeptember 30. szombat

Bács-Kiskun Megye

40 bíró körben a vízi és mezei munkák bírálata

2017 október 01. vasárnap

Fülöpszállás – Biczó Csárda

08.00. Vízi és mezei munkák bírálatok szükség szerinti folytatása

14.00-16.00. Páros keresés CACIT

18.00. Hubertus mise – Biczó Csárda

19.30. Eredményhirdetés és díszvacsora – Biczó Csárda

Forrás: Német Vizsla Klub Magyarország