Nyomtatás
Találatok: 1075
ket gyozelem1A Zöldmáli kennel kutyái egy hétvégén két győzelmet is bezsebeltek Szlovákiában, két különböző nemzetközi munkaversenyen.

Miczek Zsófi, és párja, Pap László azon kevés hazai vizslások közé tartoznak, akik külhonban is megmérettetik magukat, hazánk hírét mint munkaversenyeken mint küllemi kiállításokon öregbítik.

Augusztus utolsó hétvégéjén Anouk és Extreme volt a két szerencsés, akik versenyezni indultak – a Zöldmáli kennelnél senki sem unatkozik, majdnem minden versenyen más kutyák indulnak a csapatból.

László és kutyája, Anouk von der Sonnenansicht a Stefan Hrncar 1 napos Emlékversenyen indultak, mely egy nemzetközi vízi-mezei verseny volt, 4 országból 23 vizsla versengett a CACIT címért. A Selle drótszőrű és rövidszőrű magyar vizsla kennel tulajdonosának emlékére rendezett versenyt először tartották meg. A páros szinte hiba nélkül, majdnem maximális pontszámmal teljesítette a versenyt, melyet kicsit sem volt egyszerű a nehéz területen, több páros kiesett például a nádi kajtatásnál. A szigorú, ámde korrekt bírók hangosan értékelték ki a látott munkákat.

Anoukról tudni érdemes, hogy egy német tenyésztésű kutya, egyetlen tenyésztésbe vont kölyke a híres Field Trial Champion Indra von der Lipeau szukának. Fiatal, 3,5 éves kora ellenére már többször bizonyított: Field Trial Európabajnok, Magyar Munka Champion és egyike azon kevés kutyáknak, akik a kiemelkedő munkaeredményei mellett kiállítások terén is sikeres, Magyar Champion cím tulajdonosa is. Egyébként Anouk a rendezvény előtt három hete még a 13 kölykét szoptatta és nevelte, így szinte gyakorlás nélkül vágtak neki a versenynek Lászlóval.

ket gyozelem2

Zsófi Szlovákia második legrangosabb mindenes versenyén indult, a 20. Zemko Memorialon, melyet a drótszőrű vizsla klub rendezett. A két napos versenyen egyik nap az erdei munkákat, másik nap a vízi mezei feladatokat kellett teljesíteni a kutyáknak, a maximum pontszám 496 pont, melyből Zsófi és Zöldmáli Extreme 494-et ért el.

Extreme 3 évesen már 5 CACIT címmel büszkélkedhet, többszörös Field Trial győztes, nemzetközi munkachampion, munkaképességeit bizonyította az Egyesült Államokban az NAVHDA vizsgán, valamint rendkívül sikeres kiállítási karrierrel is büszkélkedhet, Magyar Grand Champion, Best in Show győztes, Angliában is eredményesen szerepelt, és Nemzetközi Szépség és Munka Champion címek birtokosa.

Forrás: Nagy Orsolya