Nyomtatás
Találatok: 1300
vizsla foverseny soponyaA legügyesebb magyar vizslák gyűltek össze a Fejér megyei Soponyán azért, hogy vadász tudásukról adjanak számot.

Ötödik alkalommal ad helyet az ökoturisztikai központ az országos CACT Vizsla főversenynek. A kétnapos megmérettetésen a kutyák és vezetőik vízi, mezei és erdei terepen, bírók előtt mutatják meg rátermettségüket.



Alig ért a kacsa a vízhez, a kutya már indult is és hozta gazdájának a zsákmányt. Még a lövés sem zavarta meg a munkában, a bírók szerint éppen ez ennek a feladatnak a lényege. Az Országos Vizsla Főversenyen tizenöt páros vesz részt, köztük a Győr-Moson-Sopron megyei Huszár Tibor, aki Cukival, a négy éves drótszőrű magyar vizslával jött ide.

A kétnapos rendezvényt a „2021 egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti kiállítás kormánybiztosa nyitotta meg. Kovács Zoltán köszöntőjében a drótszőrű és a rövid szőrű magyar vizslákról, mint hungarikumokról beszélt, és mint fogalmazott, a verseny mögött olyan hagyomány és tudás áll, amely méltó alapot nyújt a nemzetközi vadász kiállítás megszervezéséhez.



Forrás: Hír TV