Nyomtatás
Találatok: 3111
baranyai gyoztesSandó István és Magasparti Rutinos Zsolna nevű rövidszőrű magyar vizslája az Országos Vizsla Főverseny győztese.

Országos Magyar Vadászkamara által szervezett és az Egy a Természettel Nonprofit Kft. által támogatott Országos Vizsla Főverseny kétnapos programja 2020. október 17–18-án került megrendezésre Soponyán, a VADEX Mezőföldi Zrt. Ökoturisztikai Központja területén. A megyei, majd a dunántúli és az alföldi regionális elődöntőket követően Soponyán tizenöt kutya és vezetője sorakozott föl a döntőre. A rendezvényt Kovács Zoltán, az Egy a Természettel 2021 Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa nyitotta meg.

A kétnapos verseny rendkívüli sikereket hozott a Baranya megyei vadászkutyásoknak. A megyénket képviselő Sandó István és rövidszőrű magyar vizslája remek versenyzéssel a főverseny győztese lett, dr. Visegrády Zoltán drótszőrű német vizslájával pedig a negyedik helyen végzett. A két vadászkutyás nagyszerű teljesítményét bizonyítja az is, hogy a helyezések mellett két további díjat is elnyertek. Sandó István és vadászebe a legjobb erdei munkáért, dr. Visegrády Zoltán és kutyája a legjobb vízi munkáért kapott elismerést.

Helyezés Vezető Kutya neve Pontszám Minősítés CACT  
1. hely Sandó István Magasparti Rutinos Zsolna 359 I/A CACT  legeredményesebb erdei munka
2. hely Fábián Péter Micskei Zefír 331 I/B Res. CACT  
3. hely Ladányi Zoltán Csipkéskúti Czókmók 363,5 II/A    legeredményesebb mezei munka
4. hely Dr. Visegrády Zoltán Zörög Tetői Arnold 340 II/B    legeredményesebb vízi munka


Az OMVK Baranya megyei Területi Szervezete nevében gratulálok a kiváló eredményekhez! 

Forrás: OMVK Baranya megye