Nyomtatás
Találatok: 164
agaraszatAz Országos Agarász Egyesület (OAE) 6. alkalommal rendezte meg az „Évadnyitó agarászat, hagyományőrző vadászati napot és szakmai konferenciát” a Zala vármegyei Mihályfán.

Az agarász évadnyitók – melyek nem kizárólag az agarászatról szólnak - évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek és a szervezők idén is színes előadássorozattal várták a hallgatóságot a mihályfai Kultúrházban.

Keresztes János, az OAE elnöke és Séllyei Géza, Mihályfa község polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd elsőként Prof. Dr. Sugár László, a Kaposvári Egyetem Professzor emeritusa tartott színvonalas prezentációt az őz természetrajzának témaköréről, az előadók sorában őt követte Kőhalmy Tamás festőművész, címzetes egyetemi docens, aki Csergezán Pál életútjáról és munkásságáról beszélt.

Dr. Capári Balázs állatorvos a vadászkutyák állategészségügyi problémáit ismertette, majd az érdeklődők Hajba Balázs természetfilmes segítségével pillanthattak be a természet- és vadászfilmezés rejtelmeibe, végezetül Keresztes Szilárd, az OAE alelnöke beszélt a magyar agár vadkárelhárításban betöltött szerepéről. A szakmai napot Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület (VKE) elnöke értékelte. Ezt követően sor került a kitüntetések átadására is, a VKE Hubertus Kereszt ezüst fokozatát Szilágyi Csilla, valamint Imrei Ferenc, az OAE elnökségi tagjai vehették át, Keresztes János pedig Hubertus Kereszt arany fokozat elismerésben részesült.

A napot Fábri-Hatvani Fanni kiállítása, illetve a Magyar Vadászíjász Egyesület vadászíjász bemutatója színesítette, majd az ebédszünetet követően kutyás és solymász bemutatókkal, valamint agárfuttatással várták a nagyközönséget, melyben az OAE tagjai mellett közreműködött Osadczuk Csaba (Gyurkóvári Kennel), a Magyarországi Erdélyi Kopó Klub (MEKK), valamint a Magyar Ifjak Reform Solymász Alakulata (MIRSA).

Forrás: Nimród