Nyomtatás
Találatok: 1373
A Pilisi Parkerdő Zrt. Valkói Erdészete adott otthont a Magyar Tacskókopó Klub éves vizsgáinak és klubrendezvényének. Az Isaszegi Vadászházban tartott eseményen az ország különböző pontjairól érkeztek bírák és hivatásos vadászkutyások, valamint az osztrák Klub Dachsbracke vezetője is tiszteletét tette.

A találkozón több mint harminc érdeklődő és kutyatulajdonos vett részt, akik tizenhárom alpesi tacskókopóval jelentek meg – ezekből négy munkavizsgára, kettő képességvizsgára és három tenyészszemlére jelentkezett.

A vizsgák során – melyek célja, hogy a kutya legfontosabb örökletes vadászati adottságait felmérjék, ezáltal megállapítsák, hogy az adott egyed megfelel-e a fajta munkaadottságokra vonatkozó előírásainak – a szakértők többek között azt figyelték, hogy az ebek eléggé fegyelmezettek és visszahívhatóak-e (nem vadűzők), hogy például nem lövésfélők, ideggyengék vagy túlzottan agresszívak-e vad észlelése esetén.

A munkavizsgán egy kutya maximális pontszámmal, egy „kegyelem kettessel” zárt, míg a másik két indulót nem engedte tovább a bírói kör. A képességvizsga minden résztvevő számára sikeresen zárult, és a tenyészszemlén is megfeleltek a megjelentek.

Forrás: Parkerdő