Nyomtatás
Találatok: 1257
Egy rövidszőrű német vizsla nyerte meg az Egyesült Államok legrangosabb kutyakiállítását New Yorkban.


A hároméves, CJ névre hallgató kan mintegy 200 fajtából több mint 2700 kutyát utasított maga mögé a 140. alkalommal megrendezett Westminster Kennel Club Dog Show versenyen, megszerezve ezzel a győztesnek járó ezüstserleget - írta a BBC News.

"Van benne egy különleges szikra" - nyilatkozta a nyertes kutya gazdája, Valerie Nunes-Atkinson, hozzátéve, hogy CJ-ben - teljes nevén California Journey - "öreg lélek" lakozik. Az elismeréssel nem jár pénzjutalom, de a kutya részt vesz egy médiaturnén.
CJ felmenői között két bajnok is található, a négylábú a harmadik rövidszőrű német vizsla, amely megnyerte a nagypresztízsű kutyakiállítást. A zsűri feje, Richard Meen úgy fogalmazott: CJ-ben meg van az az intelligencia és éberség, amelyet a nyertes kiválasztásánál keresett.
A verseny második helyezettje egy Lucy névre hallgató orosz agár lett, CJ emellett maga mögé utasította a 101 győztes címmel büszkélkedő, tavaly az Egyesült Államok elsőszámú kutyájának választott, Rumor névre hallgató nőstény németjuhászt is.
A Westminster Kennel Club Dog Show az Egyesült Államok legrégebbi kutyakiállítása, egyben a második legrégibb sportversenye a Kentucky derbi után.

Forrás: MTI

0
0
0
s2smodern
powered by social2s