Nyomtatás
Találatok: 1309
Esti lesvadászaton sebezték ezt a muflon juhot. A 9,3×62-es lövedék horzsolta a jobb mellső lábat, a szegyet, valamit a bal mellső láb felső ízületét.

A muflon a lövésre lefeküdt, majd az elvonuló társaival együtt, mind a négy lábát használva odébb állt. Az erdő szélén már ismét lefeküdt, de a közeledő vadászokat látva elmenekült, közben több igen meredek és mély árkot is megmászott.

A keresést az erdőszéltől kezdtük másnap reggel. A 700 méteres csapán vért nem találtunk, egy helyen láttam muflonnyomot a sárban. 500 métertől ütemes kutyaugatás ütötte meg a fülemet, ami folyamatosan egy helyből jött.

Kéty éppen odavezetett, és azt láttam, hogy egy kóbor kutya már megelőzött, egy helyben tartja a beteg vadat. Amint megpillantott bennünket, azonnal kereket oldott. Gondolom rutinos vadorzó volt.

A juh még felugrott, de hajszára már nem került sor, a meredek falú patakmederből nem tudott kijönni, mivel kibicsaklott az egyik lába. Gyanítom, hogy a kóbor kutya jól meghajszolta már előtte. Hamar véget vetettem a szenvedésének.

Forrás: Utánkeresők