Nyomtatás
llatpark lak i500A nyár folyamán is számos újdonsággal, programmal, látványossággal várja látogatóit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye.

A több, mint 50 féle Kárpát-medencére jellemző, a Körösvölgyi Állatparkban bemutatott fajok sorát idén is jónéhány új egyed gazdagítja.

A mintegy három méteres szárnyfesztávolságú, valaha az Alföldön is gyakoribbnak számító fakókeselyű, vidékünkön már csak ritka kóborlóként fordul elő. A Körösvölgyi Látogatóközpontban, vadonatúj röpdéjében testközelből lehet megcsodálni és megismerni e fenséges madarat.

Ugyancsak az állatpark lakói között figyelhető meg ezentúl a sűrű ártéri erdők rejtett életmódot élő lakója, a fokozottan védett vadmacska is. A vadmacska állomány létét napjainkban erősen veszélyezteti a bolygatatlan élőhelyek eltűnése és a házi macskával történő kereszteződés, ezért a természetben egyre csökken a létszámuk.

Az állatparkban a legnagyobb testű hazai bagolyfajjal, egy gyönyörű uhuval is találkozhatnak a látogatók.

Természetesen a park állandó lakói, többek között az európai bölények, a jávorszarvas, az aranysakál, a róka, a borz, a vízimadarak sokasága is várja a vendégeket.

Az évszázados fákban gazdag Anna-ligetet szegélyező Körös-holtágon megnyílt az országban egyedülálló Jégmadár vízitanösvény is. A tanösvény hazánk 5. legnagyobb állóvízéről és annak élővilágáról, élőhelyeiről ad tájékoztatást. A nyolc állomásból álló tanösvény a Körösvölgyi Látogatóközpontban kölcsönözhető vízi eszközökkel közelíthető meg.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark egész nyáron, minden vasárnap Szünidei Állatmustrával várja az érdeklődőket, melynek keretében az állatpark egyes fajairól fél órás ismertetők hangzanak el. A nyár folyamán az állatpark összes faja többször is sorra kerül majd.

A látogatóközpontban július 1. és augusztus 31. között kerül bemutatásra a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Föld Barátai Európa „Őrzők”-közösen a természet védelméért című közös kiállítása.

A nyári eseményeinket augusztus 25-én a Kastély és kertjének lakói – Esti nyárbúcsúztató az Anna-ligetben elnevezésű program zárja majd. Ahol a Csáky-kastély múltját idézzük meg szabadtéri vetítés keretében, az állatparkban többek között faj ismertetők látványetetések és mentett vad szabadon engedése is várja az érdeklődőket.

Mindenkit szeretettel várnak egy élményteli kirándulásra, Szarvasra!


Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
cím: Szarvas, Anna-liget 1.
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
webcím: www.kmnp.hu
telefon: +36 66 313 855, +36 30 475 1789
GPS koordináták: É 46º51’29.39” K 20º31’31.57”

Nyitva tartás

Szolgáltatások, Belépőjegy tarifák

Programok

A fotókat készítette: Kakulya Dóra, Urbancsok Éva

Forrás: kmnp.hu