szalonna2018Június utolsó hetén több alkalommal esőzésben lehetett részük a Bükk és Mátra vándorainak.

Hétvégére az idő naposabbnak ígérkezik, a 20 fok feletti hőmérséklet pedig kellemes kirándulóidőt ígér. A sok esőtől a turistautak néhol sárosak, csúszósok, vigyázzon mindenki testi épségére!

Vándortábor 2018
Az országos kék turistajelzéssel részben azonos vándortáboros útvonalon kisebb-nagyobb megpróbáltatásokat élhettek át az első mátrai vándortáboros csoportok. Bizony elkelt a meleg takaró a sátorban, hiszen a Mátra gerincén 5 fok körüli értékre esett le a hőmérő higanyszála. A fáradt túrázókat az Egererdő Zrt. partnerei minden este meleg vacsorával várták a táborhelyekre és különböző érdekes programokat, pl.: csillagászati, erdei iskolás foglalkozást és várlátogatást kínáltak az „első fecskéknek”.

Muzsikál az erdő
2018-ban az erdei művészeti program 15. évfordulóját ünnepli, mely június 30-án indítja új évadát Füleken. Az Egererdő Zrt. által is támogatott rendezvény több mátrai településre viszi el a zene hangját, ahol híresebbnél híresebb zenekarokat, előadókat, komoly és népzenei műsorszámokat is hallhat a közönség. A felcsendülő muzsika mellett gyerekprogramokkal, túrákkal, helyi finomságokkal is készülnek a szervezők. Részletes program: www.muzsikalazerdo.hu .

Kisvonatok
Nagypapák, nagymamák és unokák kitűnő közös programja az erdei zakatolás. A hosszú szünidőben nekik is ajánljuk erdei kisvasútjainkat, melyen Szilvásváradon, Felsőtárkányban és Gyöngyös-Mátrafüred vonalon közlekednek menetrend szerint.
Mátrafüreden egyre izgalmasabb meccsekre utazhatnak a focirajongók az Egererdő Zrt. szurkolói járatán. A végállomással szemben, a 4évszak Bistorant VB teraszán óriási ledfal várja a drukkereket!

Forrás: Egererdő Zrt.