Nyomtatás
bogobikaElindulnak az igazi szarvasbőgés-hallgató túrák!

A Gemenc Zrt. lovas fogatos és kisvasutas túrákkal várja az érdeklődőket
Gemencen, a világhírű gímszarvasok földjén, már megkezdődött a szarvasbőgés. A szerelmes gímbikák koncertjét a Gemenc Zrt. által szervezett „Igazi szarvasbőgés-hallgató túrákon” bárki meghallgathatja. 2018. augusztus 25. és szeptember 8. között lovas fogattal és kisvasúttal lehet megközelíteni azokat az erdőrészleteket, amelyek közelében jelentősebb bőgés várható. A szürkületben kezdődő és késő este befejeződő események résztvevői szakvezetők segítségével lehetnek fültanúi ennek az érdekes jelenségnek. Nem mindennapi élményben lehet része mindazoknak, akik szeptember 1-jén vesznek részt az erdőgazdaság lovas fogatos túráján, hiszen ekkor vacsorával és borkóstolóval egybekötött különleges program biztosít felejthetetlen emléket a szarvasbőgést hallgató turistáknak.

Az erdőgazdaság egyedi programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várja mindazokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése érdekel. A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről 17.00-kor indulnak a túrák. A kalandra vágyók először egy „Gímvallatás” elnevezésű programon hullajtott agancs és bőgőkürt bemutatón vesznek részt, majd Mosonyi Szabolcs, „A gemenci szarvasok” című természetfilmjét tekintik meg. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegének „leghangosabb” erdőrészletébe, ahol megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan 21 óra körül érkeznek vissza a túrázók a kiinduló állomásra.

A túrákon való részvételt gyerekek részére általában az erdőgazdaság nem ajánlja, ezért 2018. szeptember 8-án külön a gyermekeknek szánt túrát szerveznek az erdei vasút egyik megállójánál Lassiban, ahol kézműves foglalkozások is várják a csendes hallgatózást hamar megunó kicsiket.
A gímszarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovas fogataival is. A fogatokon utazók is részt vesznek a „Gímvallatás” programon, majd 18 órakor indulnak el az erdőbe.

A program szervezői a lovas fogatokra csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat.

SZARVASBŐGÉS-HALLGATÓ TÚRÁK ERDEI VASÚTTAL
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly
AUG. 25. AUG. 31. SZEPT. 1. SZEPT. 7. SZEPT. 8.

SZARVASBŐGÉS-HALLGATÓ TÚRÁK LOVAS FOGATTAL
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly
AUG. 25. AUG. 31. SZEPT. 1.
Szeptember 1-jén csak a borkóstolós vacsora résztvevői utazhatnak lovasfogattal.
TOVÁBBI RÉSZLETES INFORMÁCIÓ A PROGRAMOKRÓL: http://turizmus.gemenczrt.hu/igazi-szarvasboges-2/
GEMENCI SZARVASBŐGÉS – VIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=08kKZxmgxcg

Forrás: Gemenc Zrt.