cserta dunaŐszi gyalogtúra úttalan utakon a Cserta-Duna partján és néha a holtág medrében a Gemenc Zrt. szervezésében

A vadregényes Cserta-Duna partján, néhol pedig a holtág medrében barangolhatnak 8 km hosszúságban – helyenként nehéz terepen – mindazok a túrázók, akik részt vesznek 2018. október 6-án a Gemenc Zrt. szakvezetői által kísért túrán.
Az erdőgazdaság a ritkán látott őszi gemenci tájat és annak különleges élővilágát mutatja be az érdeklődő, tapasztalt és felkészült erdőjáróknak. A túrán résztvevők száma korlátozott, ezért a szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot 2018. október 5-ig előzetesen jelezzék telefonon, e-mail-ben vagy személyesen a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön. A túravezetők meleg, vízálló túraruházatot, túrabakancsot, esőkabátot, fényképezőgépet, elegendő ivóvizet, valamint távcsövet javasolnak felszerelésként. A programon résztvevő turisták nagy eséllyel láthatnak gímszarvasokat, egyéb nagyvadat vagy éppen jól megfigyelhetik a madárvilágot is.

2018. 10. 06. - RÉSZLETES PROGRAM
9:00 Találkozó az 55-ös út csertai lehajtójánál (46.193693N, 18.8882E).
9:20 Indulás a holtág kevésbé ismert részeire.
A táv kb. 8 km, de helyenként nehéz terepen vezet. Jó túrabakancs, elegendő ivóvíz és élelem szükséges a sikeres kalandhoz.
15:00 Visszaérkezés a találkozási pontra.

Forrás: Gemenc Zrt.