Nyomtatás
oszierd2018Dömötör napján erős széllel ismét felmelegedés indul.

A hétvégére igazi változatos őszi időjárásra számíthatunk, napsütéssel, esővel tarkítva. Az ősz csodálatos színre festette a fák leveleit, melyet érdemes megcsodálni a teljes levélhullás előtt.

Erdész szemmel
Nagy szükség van az erdőben a csapadékra. A száraz talajon az ígéretes tölgymakktermés könnyen kiszáradhat és elveszti csírázóképességét. Ezért is több erdészetünknél folyik makkgyűjtés, hogy tárolóhelységekben, pincékben locsolással meg tudjuk őrizni a makk életképességét.

Erdei vasutak
Az erdei vonatok a hétvégén is zakatolnak, sőt a közelgő hosszú hétvégén is menetrend szerint várják az utasokat. https://www.facebook.com/events/695816427470315/
A Mikulásjáratok programja hamarosan elérhető lesz a facebookon. Érdemes a facebook eseményt követni. https://www.facebook.com/events/1926310040767658/

Hétvégi programajánló
A hétvégén több száz sportolót vár Egerbe az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület Eger Nagydíj rendezvényére, melynek programjában sprint, normál- és középtáv is szerepel.
Gyerekeknek ajánljuk a rajzfilmünnep térségi programjait, az egri Forrásban és a Felsőtárkányi Faluházban. Szilvásváradon pedig a Szénafüvek szerelem c. mesés péntek délutánra hívogatják a családokat.

Forrás: ForestPress
0
0
0
s2smodern
powered by social2s