Nyomtatás
fototehervonat22019. március 23-án, szombaton az ÉSZAKERDŐ Zrt. különleges fotósvonatozásra várja a kisvasutak és a vasútfotózás szerelmeseit.

A program főszereplője a LÁEV egyedi mozdonya, az igen ritkán látható B-26-os lesz, Mahóca célállomással.
Az alapvetően kötetlen jellegű programot kizárólag vasútfotósoknak ajánljuk, akik ismerik és betartják a vasútfotós programok íratlan szabályait. A különvonatos utazás során a szerelvény a normál menetidőhöz képest sokszoros idő alatt ér majd el célállomására, hiszen útja során a vonal szebbnél-szebb pontjain fogunk fotómegállásokat tartani. A fotómegállások helye és száma előre nem meghatározott, azokat a helyszínen fogjuk meghatározni, a résztvevői igények lehetőség szerinti maximális figyelembe vételével.

A fotósmenet reggel 9:30-kor indul majd Miskolc-Dorottya utca állomásról Mahócára. Visszaérkezés ugyanoda, legkésőbb sötétedésig. A köztes időben –főként a szárnyvonalon –menetrendi kötöttségek nélkül közlekedik majd a menet.

A fotósvonat előzetes terveink alapján két szerelvényből áll majd: a B-26-os mozdonyból és az általa vontatott személy / teherkocsi(k)ból, valamint egy C-50-es mozdonyból és az általa vontatott kocsikból. A résztvevők számára előreláthatólag 1 nyitott, Diamand típusú személykocsi áll majd rendelkezésre.
Öltözködés tekintetében ezért meleg öltözettel számoljanak!

Jelentkezés / további tudnivalók: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; www.eszakerdo.hu; facebook.com/laevpaevpr +36 (46) 501-513; +36 (30) 238-0755

Forrás: Északerdő Zrt.