eszakerdo zrt szemetszedesÖnkéntes szemétszedő akció a lillafüredi kisvasút környékének tisztaságáért 2019. április 6-án, szombaton.

Az Északerdő Zrt. idén is meghirdeti önkéntes szemétszedő akcióját a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalának és környékének megtisztítása érdekében. A programra környezetünk tisztaságáért tenni akaró miskolci és nem miskolci lelkes önkéntesek jelentkezését várjuk, korosztálytól függetlenül. Az akció keretében reggel 8:30-kor díjmentes különvonat indul Miskolc-Dorottya utca állomásról a lillafüredi fővonalra. A szemétszedés célterülete a kisvasút pályájának közvetlen környezetén túl az ésszerűen elérhető, közeli kapcsolódó helyszínekre (Garadna végállomás környezete, tóparti sétány, volt kerekhegyi szárnyvonal, stb.) is kiterjedhet majd.

A kiutazás után gyalogosan indulunk vissza a kisvasút mentén, zsákokba gyűjtve, ill. vonatra rakodva a fellelt hulladékot. A szemétszedést a társaság tettrekészségének függvényében az összes szemét összeszedéséig, illetve legfeljebb Miskolc-Dorottya utca állomásig tervezzük.
Amennyiben a szedést korábban befejezzük, úgy a végállomásra való visszajutást biztosítjuk. A szemétgyűjtéshez védőkesztyűt és szemeteszsákot biztosítunk. Az akcióban való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációt minden résztvevőtől kérünk! Az akciót legalább 10 fő előzetes regisztrációja esetén tartjuk meg! Az előzetes regisztráció határideje 2019. április 5. péntek 12:00.

JELENTKEZÉS/ további információk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Minden jelentkezést legfeljebb 2 munkanapon belül visszaigazolunk!

Forrás: Északerdő Zrt.