Nyomtatás
Találatok: 185
vadaszkepzo trening2019. június 14-én pénteken 9 órakor Fegyver- és lőszerismereti gyakorlati oktatás tartunk, helyszín: Soponya Sportlőtér. Előadók: Szollár András, professzionális lőoktató, minősített edző és Kecskés Róbert lövészeti szakértő (Gráf Péter).

Az előadásra regisztrálni az OMVK Fejér Megyei Területi Szervezetének elérhetőségein lehet.

e-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefonon: 22 327 933

A biztonságos fegyverkezelés és a megfelelő puska-, valamint lőszerválasztás napjainkban – a sajnálatos vadászbalesetek tükrében – aktuális kérdés. A társasvadászatokon gyakran előfordul, hogy egyes vadászok hanyag módon, figyelmetlenül kezelik a puskájukat, veszélybe sodorva ezzel társaikat. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megfelelően elsajátítsuk a fegyverkezelés alapjait, a puska fogását, emelését, a sörétlövő metódusokat, a helyes lőgyakorlatot és úgy általában a biztonságos fegyverkezelést. Ehhez mind elméleti, mind gyakorlati tudásra van szükség. Abban az esetben, ha már idáig eljutottunk, valószínűleg van valamilyen elképzelésünk arról, hogy milyen puskát szeretnénk magunknak. Azonban a fegyver- és lőszerválasztás nem egyszerű kérdés, mindkettő esetén rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk.

Az előbbinél a legfontosabb, hogy összepasszoljunk a puskánkkal. Testhez álló kalibert válasszunk, és ezek után ne feledkezzünk meg az esetleges méretre igazításokról, valamint a rendszeres lőtéri gyakorlásról. Előadóink rávilágítanak arra, hogy milyen tényezőket vegyünk figyelembe a puska- és lőszerválasztásnál, s az evidenciának tűnő dolgokon kívül mire érdemes figyelnünk ahhoz, hogy biztonságosan és eredményesen gyakoroljuk a vadászatot. Az előadások utáni gyakorlati lőoktatás során lehetőséget biztosítunk különböző, kimagasló minőségű sörétes és golyós puskák, illetőleg lőszerek kipróbálására is. A lőtér mindenki számára külön térítés ellenében vehető igénybe, a grillezett vadászuzsonnával együtt).

Részvételi díj: 2 500 Ft/fő

Lövészet:
sörétes: 2 500 Ft/rotte
golyós: 2 000 Ft

Forrás: Vadászlap
0
0
0
s2smodern
powered by social2s