Nyomtatás
ipolyerdo erdei vasutSzombattól újra üzemel két börzsönyi erdei vasút, a vonatok a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a Márianosztra-Nagyirtáspuszta Erdei Vasút vonalán közlekednek - közölte az Ipoly Erdő Zrt. csütörtökön.

A Királyréti Erdei Vasút felújítása tavasszal kezdődött, ott jelenleg teljes pályazárral folyik a munka, így néhány hónapig még nem fogad látogatókat.
A társaság tájékoztatása szerint a felújítás ezen szakaszában a Kemencei Erdei Múzeumvasút még fogad utasokat, így a járvány miatti korlátozások feloldását követően újra pályára állnak a kisvasúti kocsik. Szombat, vasárnap és ünnepnapokon - a felújítás miatt rövidített szakaszon - Kemence - Godóvár állomás között sűrűbb menetrend szerint utazhatnak a vasúton.

Újra várják a látogatókat a Márianosztra-Nagyirtáspuszta Erdei Vasúton is. Az Ipoly Erdő Zrt. felhívta a figyelmet, hogy az utazás alkalmával kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése és a másfél méteres védőtávolság tartása, kivéve az egy háztartásban élők vagy egy utazóközösségbe tartozók között.

Mint írják, a vasúti kocsikat naponta fertőtlenítik és lehetőség szerint nyitott ablakokkal közlekedtetik. A biztonságos távolság betarthatósága érdekében, ha szükséges, korlátozzák a felszálló utasok számát.

A kirándulók a www.kisvasutak.ipolyerdo.hu oldalon tájékozódhatnak az aktuális menetrendekről.

Forrás: Ipolyerdő Zrt.