Nyomtatás
erdész vadász bor és pálinkaversenyFélszáz borral és pálinkával neveztek be az Észak-magyarországi régió erdészei és vadászai a már hagyományos bor- és pálinkaversenyre. A mátrafüredi Mátra Szakképző Iskolában immár negyedik alkalommal zajló versenyre ezúttal és Heves, Nógrád és Borsod megye erdészei és vadászai nevezhettek be a saját készítésű boraikkal illetve bérfőzésű pálinkáikkal. Borból 59, pálinkából 54 mintát bírál a nap folyamán a négy zsűri.

Dr. Vasas Joachim, a házigazda intézmény igazgatója szerint szakmai és pedagógiai szempontból is fontos, hogy az iskola ilyen kezdeményezésekkel is segítse a régióban élő az erdészek és vadászok "magyar, és azon belül is régiós értékeinek bemutatását." Az pedig, hogy a rendezvény szervezésében és lebonyolításában a diákok is aktívan részt vesznek, a szűken vett szakmai oktatás keretein túlmutatóan segíti felkészültségük növelését.

A borok és pálinkák versenyéhez hagyományosan vadételfőző verseny is kapcsolódik, ezt február 13-án, pénteken rendezik meg. Az igazgató szerint ezzel válik teljessé, és egyúttal életszerűvé a kínálat.

A versenyt a megyék vadászkamaráival és a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolával közösen rendezi meg a középiskola. Az italok helyezéseit a vadételfőző verseny után, annak eredményeivel együtt hirdetik majd ki.

Forrás: Heol