fehova vadászati kiállításGráf: Innen üzenem azoknak, akik az erdőt a vadászoktól és az erdészektől féltik, rossz úton járnak. Wass Albert versével köszöntötte Novák Emese biatorbágyi kisiskolás a Fehova megnyitójára egybegyűlt látogatókat.
A 2009-ben 16. alkalommal megrendezett Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításon 11 ország, több mint 200 kiállítója várja a zöld sportok iránt érdeklődőket.
ImageA rendezvényt Gráf József agrárminiszter nyitotta meg a kürtösök üdvözlő dallamait követően.
A miniszter elmondta, hogy a kiállítás Európa egyik legfontosabb ilyen rendezvényévé vált az elmúlt másfél évtized alatt. Az a biológiai csoda, amelyet a magyar vadállomány képvisel, a magyar erdészek és vadászok munkájának eredménye. Éppen ezért „innen üzenem azoknak, akik az erdőt a vadászoktól és az erdészektől féltik, rossz úton járnak.” – jelentette ki a miniszter. Sajnálatosnak tartja, hogy a civilek keveset tudnak a vadról, a vadászatról. Hiszen a vadon életében kialakult biológiai adottságokat a vadászoknak kell szabályozniuk. A jövőben is jelentős szerepük lesz a vadászoknak hazánkban, s az erdészek, vadászok és halászok a jövőben is számíthatnak a minisztérium támogatására.
Végezetül sürgette e szép szakmák érdekében az összefogást.
„Természeti-vadászati örökségünk - A legkiválóbb magyar vadásztrófeák” címmel különleges trófea bemutató látható a kiállításon, ahol szinte az összes magyar világrekord megtekinthető.

ImageKülön érdekesség, hogy a trófeák mellett tíz magyar festőművész 30 alkotása mutatja be a rekorder vadat.
A kiállításon önálló pavilonokkal képviseltették magukat az erdészeti társaságok.

Forrás: ForestPress