Nyomtatás
szarvasbőgő versenyElső alkalommal választották a Városligetet a Vadászati Kultúra Napja rendezvényeinek helyszínéül a vadászok: június 13-án, szombaton sok műfajú, színes programokkal várják a látogatókat.
Találkozás a természettel és Természeti értékeink női szemmel címmel képzőművészeti kiállítás is nyílik. Az ország különféle régiójából érkező általános és középiskolások a Bársony István Prózamondó Versenyen mérik össze tudásukat, a történelmi divatbemutató keretében pedig a nézők megtekinthetik a magyar vadászok hajdani öltözékeit.
A vadászat és a tánc kapcsolatát taglalja több érdekes produkció dél-amerikai indiánok, a Tűzmadár Táltos Dobkör és Bacskai Ildikó táncművész előadásában.
A fővárosban először lesz hallható Kiricsi László zeneszerző vadászkürtökre írt Hubertus miséje, a Baranya Vadászkürt Együttes előadásában.
A kulturális programok mellett természetesen lesz idén is solymász, íjász és vadászkutya parádé. Az érdeklődők vásárolhatnak szakkönyvet, CD-t, ékszert és más vadászati kiegészítőket, kellékeket.
Látványosnak és ízletesnek ígérkezik az Országos Vadétek Főző verseny, amelynek keretében a nyárson sült vaddisznó és a sült szarvaskolbász mellé aperitifnek vadászpálinkát kínálnak.

Forrás: Puk