csongorA Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság 2013-ban ismét igényesen szerkesztett fotókiadványt jelentetett meg vadászati tevékenységéről.
Az új kötet bővített kiadása a 2010-ben kibocsátott első képeskönyvnek. Ismét sikerült egyedülállót alkotniuk, mivel a második fotóalbum is az első a tekintetben, hogy vadásztársaság kiadásában még nem jelent meg hasonló publikáció az országban.

– A második fotóalbumot egy kis kutatás előzte meg a vadásztársaság múltjában, ugyanis a jogelődök tevékenysége az 50-es évekre vezethető vissza – mondja el érdeklődésünkre dr. Berta Csongor vadászmester, aki civilben Zalaegerszegen fogorvos. – Ennek apropóján készítettük el az új kötetet, hogy emléket állítsunk az elődök eredményeinek, és ezt, mint alapot, átadjunk az utókornak. Miután sokkal korábban fotózással nem dokumentálták a vadászatokat, a legrégebbi, fekete-fehér kép egy elejtett szarvasbikáról 1976-ból származik. A második kiadvány abban is különbözik az elsőtől, hogy ebben a vadásztársaságunk területén terítékre került szarvasbikák és trófeáik mellett az elejtett őzbakokat és vaddisznókat is bemutatjuk 2012-ig. Tartalmazza az addigi legnagyobb, 13,24 kilogrammos trófeát, a szarvasbikát 2010-ben ejtették el. Szintén fotókkal emlékezünk meg az egyéni és társasvadászatokról, a fácán- és a mezeinyúl-hajtásokról is, valamint társaságunk közösségi életéről, sikeres rendezvényeiről és családi napjairól.

Dr. Szabó Antal társszerkesztővel közel hatszáz képből válogattak ki százötven fotót a kiadványba, melyet Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság címmel kétszáz példányszámban adtak ki. A képeket tagjaik és hivatásos vadászok készítették. A vadásztársaság korábbi tagjait is megajándékoztak a kiadvánnyal, melyet szintén ajándéknak szánnak vendégvadászaiknak is.

A Műhelynyomda a fotókat kiemelendően szép természeti háttérbe helyezte a fotókat, igényes megjelenést kölcsönözve az egyedülálló kötetnek, mely a Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság hírnevét öregbíti, és melyről ismét tudósít a nagy múltú országos vadászlap, a Nimród is.

Forrás: Zalamédia Online