lezsak sandorA Hungarikum Bizottságnak jövőre az újabb értékek feltárása mellett egyre nagyobb hangsúlyt kell helyeznie a hungarikumok médiamegjelenítésére,

loter vedett fajok 01Eredményesen zárult a Magyarország második legnagyobb aktív katonai lőterén, a táborfalvai gyakorlótéren hat éven át tartó élőhely-rehabilitáció,

szocialis tuzifaA tavalyi kemény tél is oka lehet annak, hogy idén kevés a tűzifa.

sefag meghivoA SEFAG Zrt. minden érdeklődőt szeretettel meghív az október 26-án tartandó trófeaszemlére.

barnamedve fiatalKivitelezhetetlen Graziela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter elképzelése, hogy Romániából más uniós tagállamokba költöztessenek át medvéket, így csökkentve a túlszaporodott hazai állományt.

roka komaAz utolsó erősebb napsugarakat élvező rókát kapott lencsevégre a hirado.hu egyik olvasója október 12-én, napközben, egy II. kerület Szeréna úti, tehát nem erdős területen lévő társasház teraszán.

feketegolyaAzt csaknem minden kisiskolás megtanulja még alsó tagozatban, hogy hazánkban alapvetően kétféle madárfaj él: a költöző és a telelő madarak.

bakonyerdo trofeamustraOktóber 6-án tartottak trófeaszemlét a Bakonyerdő Zrt. Devecseri Erdészeténél, az ott elhangzottakat foglalják össze tömören a következő sorok.

zalabika2Az idei szezonban kilőhető gímszarvasbikák csaknem fele, mintegy 790 ősz elején került terítékre Zala megyében, a trófeák 61 százaléka érmes - közölte Lázár Attila, a megyei kormányhivatal vadászati és halászati szakügyintézője az MTI-vel.

sumeg trofeaszemleAz állami erdőgazdaságoknál, a vadásztársaságoknál hagyománya van annak, hogy trófeamustrát tartsanak.