vaddiszno tizenket honap az erdonAugusztus végéhez közeledve szóba került szerkesztőségünkben az egyik leglátványosabb, szakmailag pedig kifogástalan magyar természet-film sorozat, a „Tizenkét hónap az erdőn”, amely eredetileg is jelen hónappal indult a televíziós „karrierje” megkezdésekor.

hiuzA 3Lynx projekt keretében, amelyet a cseh mezőgazdasági tárca készített elő, cseh, német, osztrák, olasz, szlovén és horvát szakértők három éven keresztül fogják figyelemmel kísérni az Európában élő három nagyobb hiúzcsoport életét.

2017 aug erdesz vadasz2017-ben is számos erdész és vadász kolléga munkáját, életútját ismerte el kitüntetéssel a földművelésügyi miniszter.

erdo tilosA Gemenc Zrt., mint erdőgazdálkodó, a Gurovica Vadásztársaság kérelmére 2017. szeptember 1-jétől szeptember 30-áig minden nap 15.00 órától másnap délelőtt 9.00 óráig erdőlátogatási tilalmat rendelt el a vagyonkezelésében lévő erdőterület egyes részein.

magyar szlovakAugusztus 19-én, rekkenő melegben immár 12. alkalommal gyűltek össze a hazai és a határon túli vadászok Nagybörzsönyben, a Magyar-Szlovák Vadásznapon.

barnamedve fiatalMég el sem fogadta a környezetvédelmi minisztérium a problémás medvék kilövését szavatoló rendeletet, egyes udvarhelyszéki vadásztársulatok máris tiltakoznak a dokumentum tartalma ellen.

kisvasut2017A kisvasúti napok programsorozat keretében az Északerdő Zrt. idén a Pálházi Állami Erdei Vasúton rendezte meg erdei vasútjainak (a lillafüredi és a pálházi kisvasút) közös kisvasúti napját augusztus 19-én, szombaton.

wayne lotterAz orvvadászok ezreit segített börtönbe juttatni, és emiatt folyamatosan kapta a halálos fenyegetéseket.

bogobikaElindulnak az igazi szarvasbőgés-hallgató túrák!

nograd megyei vadasznapIdén a Békés megyei Mezőberényben rendezik meg a 25. Országos Vadásznapot augusztus 26-án, amelynek középpontjában az apróvad-állomány lesz.