vadász rendőr találkozóA vadász – rendőr találkozó harmadszor került megrendezésre Putnokon az Ózdi Rendőrkapitányság szervezésében.
A program hagyományait a Rendőrkapitányság az illetékességi területükön lévő vadásztársaságok teremtették meg a 2008-ban aláírt együttműködési megállapodást követően.

Az idei rendezvény egyik kuriózuma volt, hogy a találkozó főszervezőihez csatlakozott a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság is Megelőzően náluk is együttműködési megállapodás aláírására került sor, melyet a Kazincbarcika illetékességi területén gazdálkodó vadászatra jogosultak írtak alá a kapcsolat és a kölcsönös együttműködés továbbfejlesztése, magasabb szintre emelése érdekében.

A vadász-rendőr találkozó a hagyományoknak megfelelően két napos programsorozatot nyújtott az érdeklődőknek. Első nap került sor az együttműködési megállapodás aláírására, melyet színvonalas szakmai konferencia követett. Az előadások fő témája volt a „Lőfegyverekről és lőszerekről szóló törvény valamint a fegyverekről és lőszerekről szóló kormányrendelet” változásai, illetve a vadászetika témakörében is elmélyülhettek az érdeklődők.

A rendezvény második napján a családoké volt a főszerep. Aki ekkor Putnokra látogatott számos kiállításon és színvonalas programon vehetett részt (solymászbemutató, trófeakiállítás stb.).

A vadásznapi eseményeket Haumann Péter a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas színművész, felejthetetlen előadásával koronázta meg. A művész úr elmondta, hogy örül a meghívásnak és annak, hogy nemcsak mint színész, hanem mint vadász is jelen lehet a putnoki vadásznapon.

A találkozón a vadászkamara különböző szintű elismeréseket ítélt oda és adott át a vadász-rendőr együttműködésben kiválóan teljesítő rendőrök részére. Ennek alapján:

• Molnár Tamás r. századost, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetőjét a Hubertus Kereszt arany fokozatával tüntették ki,

• Molnár Pál r. őrnagy, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság engedélyügyi előadója, valamint

• Papp Krisztián r. főtörzsőrmester, az Ózdi Rendőrkapitányság Borsodnádasdi Rendőrőrsének járőrvezetője tárgyjutalmat vehetett át.

Az Ózdi és Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

Forrás: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda