országos vadásznap zalábanLenti ad otthont az idén az Országos Vadásznapnak - jelentette be sajtótájékoztató keretében Nógrádi László országgyűlési képviselő, a település polgármestere. Az idei vadászati szezon kezdetét jelentő rendezvényre szeptember 30-án, e hét szombatján kerül sor
- Lenti számára megtiszteltetés, hogy helyt adhat a vadásztársasdalom legrangosabb ünnepének, mindez elismerése a zalai vadászhagyományoknak mondta többek között Nógrádi László. A rendezvény Hubertus misével veszi kezdetét, ezt követően kerül sor a hivatalos megnyitóra, amelynek Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter lesz a szónoka. Ezt az ünnepélyes vadászavatás, délután pedig vadász alkotóművészek kiállításának megnyitója, illetve szakmai konferencia követi. Emellett folyamatosan szabadtéri programok várják a látogatókat, míg Csesztregen a magyar és helyi öregfiúk labdarúgó-válogatott mérkőzik meg egymással.

A vadásznapi rendezvényekhez Lendva városa is csatlakozik, így az ünnepi esemény előestéjén a város Színház- és Hangversenytermében Keszthelyi Jenő Nimród-díjas faipari mérnök válogatott intarzia-képeiből nyílik kiállítás.

Forrás: Zalai Hírlap

Az Országos Vadásznapon 12.30-as kezdettel vadászkutya bemutatót és kutyaszépségversenyt is rendeznek. Mint Néber Szilveszter, a Zala Megyei Vadászkamara titkára kihangsúlyozta, nevezni szombaton 11 óráig lehet a verseny helyszínén. Az eredményhirdetésre délután 15. 30-kor kerül sor.