vasi vadásznapAnyát és fiát együtt avatják a szertartáson. Tizedszer rendezik meg a megyei vadásznapot, erre nem csak a vasi zöld ruhásokat várják. Szeptember 6-án egész napos program lesz Óladban. Hagyományosan az oladi Hermán Ottó Szakközépiskola ad otthont a sorrendben 10. Vas megyei vadásznapnak jövő szombaton. Amint azt László Győző, a megyei vadászkamara elnöke elmondta, két nagy programsor fut majd az ingyenes rendezvényen. Délelőtt fél 10-től vadászkürtös térzene fogadja a látogatókat, majd elővezetik a több mint 1500 tagot számláló vasi vadászközösség zászlaját. Ezt követően dr. Ipkovich György szombathelyi polgármester és Feiszt Ottó, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke mond beszédet.
A protokoll után kezdődik az érdeklődéssel várt Hubertus-mise, majd az ifjú vadászok fogadalomtétele. A kamarai elnök megjegyezte, hogy ezúttal valóban különleges eseményre kerül' sor. „Tudtommal olyan még nem fordult elő a hazai vadászavatásokon, hogy egy anyát és fiát egyszerre fogadja soraiba a közösség. Most ez is megtörténik", hallottuk. A látványos avatás után kitüntetéseket adnak át. Délután indul a közönségszórakoztató blokk, mégpedig a mindig nagy sikerű vadpörköltfőző versennyel. Hozott anyagból készülnek az ízes étkek, amiket zsűriznek és díjaznak. Eddig tizenhat csapat nevezett. Mindeközben a gyerekek virtuális vadászaton vehetnek részt, festménykiállítást nyitnak, és vadászkutya-bemutatót tartanak. A koronglövészet után a Varnyú Country zenél.
Kenesei István kamarai titkár a közlekedésről tájékoztatott. Elmondta, hogy a vadásznapra buszokkal és kocsikkal egyaránt érkezhetnek a vendégek, számukra parkolókat alakítanak ki. Megtudhattuk, hogy megyénkben 55 hölgyvadász található, s ők is aktívan kiveszik a részüket a vad- és környezetvédelemből.

Forrás: Vas Népe