horgász-vadász kiállítás pilisvörösváronHorgász-Vadász Kiállítás és Börze lesz szeptember 20-án és 21-én a pilisvörösvári Schiller Gimnáziumban. Előadások, filmvetítések, vetélkedők segítségével minden korosztály megtalálja majd magának az élvezetes elfoglaltságot. A rendezvényen az Erdőzúgás vadászmagazin is képviselteti magát.

Első alkalommal, de a tervek és remények szerint tradícióteremtő módon kerül megrendezésre a Horgász-Vadász Kiállítás és Börze 2008. szeptember 20-án és 21-én Pilisvörösváron.

Hargita Gábor, a vadásznap főszervezője a Szent Korona Rádiónak elmondta, elsődleges célja a környékbeli vadászok, horgászok és természetszeretők közösségének erősítése, a fiatalok természeti nevelése. Ezt játékos, szórakoztató vetélkedőkkel, előadásokkal, filmvetítéssel és egyéb érdekességekkel kívánja elérni.

Mivel a fő téma a vadászaton és a horgászaton kívül a Pilis, és annak élővilága, így egy érdekes kiállítást is láthat a rendezvényre látogató. A terület vadászható fajait bemutató preparátumok mellett helyi trófeákkal is ismerkedhetnek majd, s mind az öt nagyvadunk trófeáit megcsodálhatjuk, de halfelismerési képességeinket is próbára tehetjük a két nap alatt, hisz kikészített halakat is megcsodálhatunk a falon.

Az előadások közül igazi csemegét nyújt Koczka Gábor rendőr alezredes mintegy 20 perces beszámolója a fegyvertartásról, a vadászbalesetekről, azok megelőzéséről. A horgászok számára Dr. Baska Ferenc tart előadást „Amit a halakról tudni kell” címen, s Rozovics Ferenc közreműködésével a kullancsok, és a hozzájuk kötődő Lyme-kórról is esik szó.

Ceglédi Gizella és Molnár Sándor a halászatról és vadászatról a művészet szemszögével fog beszélni, de lesz trófeabemutató Schön Ferenccel, ki a Mezőgazdasági Múzeum egykori preparátora, s Kimmel Józseffel.

A jókedvről a célba dobás horgászbottál, a céllövő verseny lézeres fegyverrel, a sörivó verseny gondolkodik, s hogy a has is tele legyen, hal és vadételek elkészítésében is összemérhetik tudásukat a bátor jelentkezők.

S ha vadászat és horgászat, akkor az egészséges életmód is előkerül. A rendezvényen Kovács Béla gyógynövényszakértő tart előadást az erdő különleges kincseiről „Fűben, fában orvosság van” címmel, valamint bioméz kostoló is várja a látogatókat, érdeklődőket.

A fent említetteken kívül az Erdőzúgás vadászmagazin műsorvezetője, Gribek Dániel is a helyszínen lesz, s várja a hallgatókat, olvasókat, érdeklődőket kötetlen beszélgetésre, a műsorral, a rádióval kapcsolatos tájékoztatásra.

Részletes program:

2008. szeptember 20. (Szombat)

14:00 – Megnyitó: Gromon István polgármester

14:15 – 17:00 – Előadások:

Koczka Gábor: Fegyvertartás, vadászbalesetek
Dr. Baska Ferenc: Amit a halakról tudni kell
Rozovics Ferenc: Vadkár, kullancs, Lyme-kór
Dr. Macskássy Gábor: Vadászruházat
Ceglédi Gizella, Molnár Sándor: Halászat és vadászat a műalkotásokban

Az előadások között filmvetítés is lesz!

2008. szeptember 21. (Vasárnap)

9:00 – 17:00 – Programok, előadások

Kovács Béla: Fűben, fában orvosság van
Schön Ferenc, Kimmel József: Trófeák bemutatása

Versenyek:

Triatlon felnőtteknek:
- Célba dobás vízszintes célra horgászbottal
- Céllövő verseny lézerfegyverrel
- Gyors sörivó verseny

Biatlon gyerekeknek:
- Célba dobás vízszintes célra horgászbottal
- Céllövő verseny lézerfegyverrel

Egyéni és csapat főzőverseny

A versenyekre előzetes nevezés:
Hargita Gábor; 06-30-311-15-25

Helyszín: Schiller Gimnázium; 2085 Pilisvörösvár, Szabadság út 21.

A rendezvény látogatása díjtalan!

Forrás: Szent Korona Rádió