szarvasboges verteserdoA Vérteserdő Zrt. és a kőhányási Gróf Esterházy Ökoturisztikai Központ és Turistaház az idei évben is várja az érdeklődőket a szarvasbőgés-hallgató túráira.

A túrák Gánt-Kőhányáspusztáról, az ökoturisztikai központtól indulnak, 10 alkalommal. A program során testközelből élhetjük át ezt a nem mindennapi koncertet. Interaktív módon szakemberek segítségével kaphatunk bepillantást ebbe a titokzatos világba és a hivatásos vadászok mindennapjaiba is.

Mint minden évben, most is jótékonysági célokra kerül felhasználásra a teljes bevétel, mely a tavalyi évi túrák tekintetében most került átadásra.

Csatlakozva a Farkasgyepű Község Önkormányzatának jótékonysági adománygyűjtő felhívásához a tavalyi év szarvasbőgés-hallgató túráinak bevétele (500.000 Ft) Stribl József láb protézisére került felajánlásra. Stribl József egy 32 éves fiatalember, aki elsősorban a vadgazdálkodás területén jelentős munkát végez a Vérteserdőnél, mely természetesen teljes embert igénylő feladat.

Idén júniusban egy sajnálatos balesetben elveszítette egyik lábát térd alatt és a másik lábfeje is csonkolódott. Reméljük támogatásunkkal elősegíthetjük a rehabilitációját és mihamarabb újra köreinkben üdvözölhetjük. A felépüléséhez ezúton kívánunk sok erőt és kitartást és bíztatunk másokat is a felhívás támogatására!

Az idei szarvasbőgés-hallgató túra általános információit ITT találja!

Forrás: Vérteserdő Zrt.