vaddisznópörkölt bográcsbanGyőr-Moson-Sopron - A gímszarvas párzási időszaka előtt évente egy napot közös ünnepléssel töltenek a megyei vadászok. Idén is Szanyban találkoznak augusztus 15-én, a közönség számára is érdekes programok keretében.
Összesen 2900 vadász van megyénkben, de családtagjaikat és más érdeklődőket is várnak – az ország távolabbi részeiből is – a megyei vadásznapra, amit 11. alkalommal rendeznek meg. Az összejövetelen 40 vadásztársaság részvételére, 5 ezer látogatóra számítanak.

A vadásznapi rendezvény a Szent Anna-kápolnánál kezdődik a Hubertus-misével, és átadják a vadászati kitüntetéseket, valamint fogadalmat tesznek az új vadászok. A program délelőtt 11 órától a sportcsarnoknál folytatódik. Az egyik érdekes része a szarvasbikabőgő verseny. Az állat hangját kell utánozni kürttel, de szarutülökkel, műanyag csővel is benevezhetnek a versenyre az ügyesebbek. A szemek pedig a kiállított trófeákban, a természetet ábrázoló gyermekrajzokban gyönyörködhetnek.

– Mintegy félszáz bográcsban rotyog majd vadétel, a sláger várhatóan a vaddisznópörkölt lesz. A vadhús mint biotermék szerepel a kínálatban – jegyezte meg Orbán Henrik, a megyei vadászkamara titkára, hogy a programra csábítsa a finom ízeket kedvelőket és hozzátette: idén is zsűrizi az ételeket dr. Orbán Péter volt rendőrfőkapitány.

Az esti utcabálhoz a Loyd Egylet zenél; sztárvendégként műsort ad Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar.

Forrás: KO