szarvasbőgő versenySzeptember 5-én immár tizenkilencedszer ünnepel a megye vadásztársadalma. Az idei megyei vadásznapot a gyulai várkertben rendezi meg a Békés Megyei Vadászszövetség és a Magyar Vadászkamara Területi Szervezete — derült ki a Dalerd Zrt. sarkad-remetei vadászházában megtartott pénteki sajtótájékoztatón.
Dr. Csoma Antal, a Vadászkamara területi szervezetének elnöke elmondta: Békés megyében nyolcvan vadgazdálkodási egység tevékenykedik. Ebből 66 vadásztársaság, 4 állami vadászterület, 3 nemzeti park, illetve hét földtulajdonosi közösség. Idén megyénkben 2 ezer 702 vadász váltott vadászjegyet, ebből 2544 sportvadász és 158 hivatásos vadász. Békésben tavaly 72-en tettek sikeres vadászvizsgát, idén eddig 58-an vizsgáztak eredményesen.

A megyei vadásznap programjait ismertetve a vadászkamara titkára, a Békés Megyei Vadászszövetség elnökhelyettes-fővadásza, Zuberecz Tibor kifejtette: újdonság lesz a sportvadászok kamarai osztályülése, ősi magyar fegyvereket és harcművészeti bemutatót is láthat a publikum a barantások közreműködésével. Szintén nóvum a kutya szépségverseny, de lesz trófea- és preparátum kiállítás, illetve Szőke Péter természetfotós alkotásait is megtekinthetik a megyei vadásznapra kilátogatók.

— Mintegy 65-70 vadász vállalta a megméretést a Nagyszénáson, illetve Köröstarcsán lebonyolított koronglövő bajnokságon — tudatta dr. Mieczynszky Ernő. A Sportlövő Bizottság elnöke elmondta: a Diana szakosztály versenyét Hegyi Brigitta (Nagyszénás) nyerte. A veteránok (55 év felettiek) között Fülöp Imre (Köröstarcsa), a felnőttek mezőnyében pedig Lázár Tamás (Füzesgyarmat) diadalmaskodott. A csapatok versenyét a nagyszénási Petőfi Vadásztársaság nyerte.

Forrás: Beol