fehova vadász horgász kiállításSándor, József, Benedek meghozták a meleget, a március vége pedig meghozza a FeHoVa kiállítást is, ami a vadászok és horgászok, valamint a természetkedvelő nagyközönség tavaszi nagy ünnepe. A március 25-28. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban zajló 17. FeHoVa kiállítás 7000 négyzetméterén 10 ország 200 kiállítója vesz részt.

Közép-Európa egyik legkitűnőbb vadász-horgász szakkiállítása ezúttal is gazdag zsákmánnyal kecsegteti az érdeklődőket. A kiállításon minden szükséges kellék és felszerelés, szolgáltatás megtalálható, ami vadászat és horgászat témakörében szóba jöhet.

A kínálat kísérőprogramokból hasonlóan nagy. Az idén a tavalyi magyar trófea bemutató európaivá nő, s szerte a kontinensről ide érkeznek a kapitális agancsok. A kiállítás különlegessége, hogy háttérként neves festők képei jelenítik meg az elejtett vadak természetes környezetét. 

Fogathajtó versennyel, koronglövészeti bemutatóval, elöltöltős fegyverbemutatóval csalogatják a pavilonok „erdejébe" a nagyközönséget. A „Simabőrűekre" vadászkutyák, vadászsólymok és vadászgörények bemutatója is vár. Második alkalommal kerül megrendezésre a Vadászkutya szépségverseny, mely tavaly hatalmas sikert aratott. Aki nem szeretné nevezni kutyáját, de otthon sem szeretné hagyni, az is hozza magával a FeHoVá-ra. A házi kedvencekkel a II-es kapun lehetséges a belépés, az eb oltási könyvének felmutatásával.

A Ho-ho-ho-horgászokra kérdőív - és persze helyes válaszok esetén nyeremény - vár, s így bizonyíthatják, hogy tudják, mire harapnak a halak. A fiatalabb nemzedék pedig gyorstalpaló horgász-suliban sajátíthatja el a peca trükköket.

A kiállítást ünnepélyes keretek között a CIC, a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács elnöke, Dieter Schramm nyitja meg március 25-én 11.00 órakor az „A" pavilon vadász színpadán. Ezt követően beszédet mond Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg az európai nagyvadfajok világrekord trófeáit bemutató kiállítás helyszínén, ahol Varga Miklós színművész előadása után Pechtol János, a Magyar Vadászok Országos Szövetségének elnöke kitüntetést ad át.

Ünneplünk! A jó időt, a hagyományokat és nem utolsósorban a lovakat. Az Equifest, azaz „A ló ünnepe" a FeHoVa-val egy időben kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilonjában. A kiállítás programjai közt többek közt lovasíjászat, lovagi tornabemutató, kaszkadőr show, és különböző tenyészetek bemutatkozásai is szerepelnek. Az Epona Spanyol Lovasiskola tavaszi gálaműsorával színesíti a fesztivált, kápráztatja el az érdeklődőket. A szépség, erő, intelligencia és fegyelem bizony megférnek egymás mellett, az előadások ékes példák lesznek erre.

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban március 25-28. között zajló két kiállítás egy belépőjeggyel tekinthető meg.

http://www.fehova.hu/

Forrás: Euroastra