muzsikál az erdőA Muzsikál az Erdő Alapítvány a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan termében rendezett sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a Mátrai Művészeti Napok keretében július 3. és 11. között sorra kerülő rendezvénysorozat eseményeire.
Vass Lajos, az operaház főigazgatója elmondta, hogy a Mátra erdőségeiben kilenc napon keresztül, tizenkét helyszínen zajló események a művészet és a természet számtalan szépségét fogják felvonultatni. A zene változatos műfajai, a sokszínű helyszíneken valódi értékeket közvetítenek.

Szabó Lajos erdőmérnök, a rendezvénysorozat ötletgazdája és főszervezője utalt rá, hogy a cél egy olyan aktív szabadidő eltöltési alternatíva megteremtése volt a térség lakóinak, a turistáknak, a gyerekeknek, amely kötődik mind az erdőhöz, mind a zenéhez. Az érdeklődők a teljes műsortervet megtalálják, valamint az utazással és szállással kapcsolatos gyakorlati segítséget kaphatnak a www.egererdo.hu/muzsikal honlapon .
Színesítette a sajtótájékoztatót Orosz Zoltán harmonikaművész, és az általa vezetett trió csodálatos zenéje, valamint a finom mátrai bor: segítségükkel a szavakon kívül az érzékeinken keresztül is ráhangolódhattunk a várható élményekre.

Forrás: ForestPress