hagyományteremtő majális óbíródonHagyományteremtő rendezvény Óbiródon. Május 1-jén színes programmal várja a tamásiakat, a környékbelieket, de a távolabbról érkezőket is a Gyulaj Zrt. a Vadasparkban és az óbiródi vadászháznál.
Zsoldos Lajost, a vállalat vendéglátás üzletág vezetőjét kérdeztük az első alkalommal megrendezésre kerülő programjuk részleteiről.

– A Gyulaj Zrt. nemcsak a rábízott erdő- és vadállomány vagyongyarapításán dolgozik, de eddig is sokat tett a turizmus fejlesztéséért, a természeti értékeinek megóvásáért, népszerűsítéséért. Hagyományteremtő szándékkal indítjuk útjára majálisunkat, mely a reményeink szerint egész napos szórakozást, családi együttlétet kínál minden kedves vendégünknek, akik május elsején ellátogatnak hozzánk. 9.30-ra hívunk mindenkit, hogy először a vadasparkban tegyenek egy sétát, s közben a látottakból, az információs táblákról kapott tájékoztatásból megismerhetik a Gyulaj Zrt. széles tevékenységi körét, valamint az erdő növény- és állatvilágát. Természetesen arra is lesz lehetőség, hogy az állatsimogatóban meglátogassák az őzgidákat. 10.30-kor indulunk el az óbiródi vadászházhoz, amely még sok tamási számára is ismeretlen, bár azt mindenki tudja róla, hogy egykoron állami és politikai vezetők vadász- és szálláshelye volt. A köznyelv máig „Rákosi-kastélyként” tartja számon. A 12 km-es út megtételére lehetőség nyílik személyautóval, kerékpárral, de a vállalkozóbb kedvűek számára javasoljuk a gyaloglást. Saját mikrobuszt is biztosítunk, amely szerény különdíjazásáért hozza-viszi az utasait. 11.30-kor a vadászházban és környékén folytatódik a program. Szakembereink trófeabemutatót tartanak, melyen mindenki megismerkedhet azok legfontosabb jegyeivel, a bírálatuk szempontjaival. Kisebb csoportokban megmutatjuk a vadászházat, ahol a vadászati szezonon kívül vállaljunk esküvők, keresztelők, név- és születésnapok, s egyéb családi rendezvények tartását is.

12.30-kor a vendégeinket meghívjuk egy finom ebédre. A menü vadgulyás és rétes lesz. Délután erdei lovaskocsikázás, játékos vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal folytatjuk a reményeim szerint tartalmas, minden korosztály számára érdekes rendezvényt, amelyet 17 óráig tervezünk tartani. A fent említett valamennyi program és az ebéd ára 2.000 Ft/fő lesz, mely majd a belépéskor fizetendő.

– Köszönjük az előzetes tájékoztatást. Mi is mindenkit arra biztatunk, hogy kerekedjen fel, s látogasson el a Gyulaji erdő kellős közepére, ahol mesebeli kalandok, élmények várják!
– Köszönöm én is az előzetes felhívás lehetőségét. A még részletesebb programról plakátokon, a média más csatornáin tájékoztatjuk a lakosságot a hátralévő hetekben. A Tamási Táj minden olvasóját szeretettel hívunk, várunk, hogy személyesen is átéljék, amiről mások majd csak a júniusi számban olvashatnak.

Forrás: Tamási Táj