diana koronglövő kupaKészülnek a szeptemberi országos találkozóra. A 2011-es év mozgalmas a Bács-Kiskun megyei vadászok életében. Szakmai rendezvényeikről, az ünnepi eseményekről dr. Mészáros Attila, a vadászkamara és a vadászszövetség megyei elnöke tájékoztatott.
A vadászkamara és a vadászszövetség kiemelten törődik a hivatásos vadászokkal, hiszen ők a vadgazdálkodás fő letéteményesei. Figyelmet fordítunk ugyanakkor a hölgy vadászokra is, akiknek a száma a megyében immár meghaladta a 100 főt A legutóbbi két rendezvény elsősorban őket érintette.
A megyei vadászkamara szervezésében 2011. május 27-én tartottuk Tiszakécskén az Arkusi lőtéren a hivatásos vadászok éves kötelező szakmai továbbképzését, melyen mintegy 160 hivatásos vadász vett részt. A továbbképzésen a hivatásos vadászok tájékoztatást kaptak a kamara elmúlt időszakának eseményeiről, az aktuális jogszabályváltozásokról, a szarvasgazdálkodás eredményeiről és szakmai fortélyairól, valamint az EU által engedélyezett csapdázási módszerekről. A továbbképzés után a kamara jóízű kakaspörköltre látta vendégül a hivatásos vadászokat

Szintén az Árkusi lőtéren került sor június 5-én - a vadászkamara támogatásával - a tiszakécskei Tisza Vadásztársaság, illetve Fésűs Sándor és családja meghívására a VEI. Országos Diana Kupa koronglövő versenyre. A szervezőknek köszönhetően Varga Károly jóvoltából kellemes lovas kocsikázáson vehettek részt a vadászhölgyek. A program végeztével a szervezők halászléből, vaddisznópörköltből és házi rétesből álló menüvel lepték meg a részt vevő vadászhölgyeket - idézte a történteket dr. Mészáros Attila.
Szeptemberben lesz az országos vadásznap. Hogyan készülnek a jeles eseményre?

- Mint az már ismeretes, szeptember 10-én megyénkben, Kalocsán, az Érsekkertben kerül megrendezésre az országos vadásznap, melynek előkészítésére június 17-én, a megyebeli vadászatra jogosultak vezetői részvételével helyszíni bejárást és programegyeztetést tartunk. Az országos vadásznapot megelőzően elsődleges fel adatunk lesz felkészülni az országos és a megyei vadásznapi lóversenyekre, majd lebonyolítani a versenyeket. Az ott nyert díjakat az országos vadásznapon adjuk majd át. Természetesen a tervezés során külön-külön nagy figyelmet fordítunk az országos vadásznap minden egyes mozzanatára. Azt akarjuk, hogy az egész rendezvény sikeres, emlékezetes legyen - bocsátotta előre dr. Mészáros Attila.

Forrás: Petőfi Népe