trófea bemutatóA jubileumárnyékában a 19. vászolyi nyár széles kínálattal várja az érdeklődőket.
Vászoly (tt) - Megkezdődött a 19. vászolyi nyár rendezvénysorozat, a nyitónapon egyből három kiállítással örvendeztették meg a nagyérdeműt
Jövőre jubileumra készül Vászoly, hiszen 2013-ban a 20. vászolyi nyár rendezvénysorozatra készülnek. A jubileum árnyékában a 19. vászolyi nyár is széles kínálattal várja az érdeklődőket, fogalmazott Rózsahegyi Tibor polgármester. Az Önkormányzat mellett a rendezvény társszer- vezője a Vászoly Fennmaradásáért Közalapítvány. A kuratóriumi elnök, Érdi András arról beszélt, hogy a nyitányra három kiállítást hoztak tető alá.

A mesterek házában helytörténeti gyűjteményt tekinthetnek meg az érdeklődők, amely Endrődi Judit munkáját dicséri. A galériában két helyi kötődésű amatőr művész, Horváth Ferenc és dr. Horst Wigger művei láthatók.
A nyitónap legnagyobb attrakciója a Kinizsi Vadásztársaság bemutatkozása volt. A kiállított trófeákból, vadászati kegytárgyakból megismerhették a környéken folyó vadgazdálkodási tevékenységet. Vajai László, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője kifejtette, hazánkban biológiai alapokon nyugvó, tervezett vadgazdálkodás folyik, ami Európában is példaértékű. Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke üdvözölte a kiállítást. Kifejtette, a kamara szándéka a vadászat népszerűsítése és társadalmi elfogadottságának növelése. A kiállítás ehhez is hozzájárulhat. Szombaton vadászati fórumot is tartottak, ahol átbeszélték az ágazat problémáit.

Forrás: Napló