főzőversenySzombaton tartják a zalai vadászati évadnyitót Soholláron. A hagyományoknak megfelelően Márfi Gyula veszprémi érsek Hubertus-misét mutat be, majd vadászokat avatnak.
Ezt követően változatos bemutatókkal és színpadi programokkal várják az érdeklődőket – mondta a Helikon Rádió munkatársának Takács Pál, a Szép Zala Vadásztársaság elnöke.

- Visszatértünk ide e festői szépségű völgybe, hiszen az erdő és a mező találkozásában kell tartani az ilyen ünnepet. Nem csak azért. mert vadászok vagyunk, hanem azért is, mert ennél alkalmasabb hely nincs. Az évadnyitót idén a Kvártélyház Kft-vel közösen rendezzük. Szeptember elsejétől van a szarvasbika vadászat fő szezonja így a vadászati évadnyitót ehhez kell igazítani. Ez azt jelenti, hogy e közös ünnep augusztus utolsó vasárnapja vagy szeptember első vasárnapja vagy szombatja lehet. Az ünnepélyes eseményre a kopjafa előtti részen kerül sor, ahol megemlékezéssel, koszorúzással, misével kezdődnek a programok. Ezt követi az új vadászok avatása, akik sikeres vadászvizsgát tettek. A kitüntetések, elismerések átadása után következnek a szabadprogramok. Lesz vadból készült ételek főzőversenye, íj- és solyómvadászat, kutyaszépség- és szarvasbőgő-verseny.

Forrás: Kanizsa Újság