sci táborHarmadik alkalommal rendezte meg az Safari Club International Közép-magyarországi Egyesülete Nimród Apród Táborát a bélmegyeri vadászkastélyban július 5-7-ig.

A megérkezés után tábortüzet gyújtott a vidám gyereksereg. A szalonnasütést kincskeresés követte a közeli erdőbe, ahonnan megnyugtató gyerekkacagást hozott az esti nyári szél a kastély felé a szülők és a nagyszülők örömére. Másnap a közös reggeli után a Vizesfási Főcsatorna adott otthont a Nimród Apródok Klub második horgászversenyének. A gyerekek nagy lelkesedéssel fogták ki a halakat és csodálatos élményekkel gazdagodva vették át a megérdemelt aranyérmeket, okleveleket az eredményhirdetésen. A finom halászlé elfogyasztása után „Az igazmondó tóbiás” mesejátékot nézhettük meg a tóparti színpadon. Izgalmas csónakázással és a varsa hálók felszedésével zárult a program. Az utazás is külön kalandtúra volt az UAZ típusú „gépjárműcsodával”. A nap zárásaként légpuska- és kispuskalövészetben remekelhettek az apródok. A helyes fegyvertartás elsajátítása után szép eredménnyel találták el a fémkacsákat és a céltáblát.

Szombaton délelőtt a közeli tehenészetet és a duzzasztógátat néztük meg, ahol sok hasznos információval gazdagodtunk. Visszatérve a kastélyba szirénázó mentő érkezett, de csak a bemutató miatt, ahol az életmentés lépéseit sajátíthatták el a gyerekek. A bűvészprodukció már elmaradhatatlan programunk, amely ismét mindenkit elvarázsolt. Az óriáskígyó és a krokodil simogatás is osztatlan sikert aratott. A produkció végére a lovaskocsi is előállt és „Péter bácsi tanyája” felé vettük az irányt. Ugráltunk szalmabálákon, simogattunk pulykákat, kecskéket, pávákat, jóízűen ittuk a kecsketejet és kacagó, vidám gyerekcsapattal tértünk vissza a zenés búcsúestre. A gyerekek nevében is köszönjük Pál Gyulának és Végh Lászlónak a felejthetetlen napokat, amelyeket náluk tölthettünk!

Forrás: HuntingPress