Hatalmas érdeklődés övezte a „Muzsikál az erdő” 2014-es mátrai rendezvénysorozatát, szeptember 27-én pedig a Székesfehérvár közelében található Királyi Erdőben, a Gaja patak völgyében jelentkezik a rendezvénysorozat.
A 11 éve szerveződő Príma Díjas program elindult az országos, több régiót átívelő rendezvénnyé fejlődés útján.

A szerveződő rendezvény különleges helyszínre csábítja az erdő és a művészetek iránt fogékony közönséget. A Gaja patak völgye, az erdei tó és az 1888-ban gróf Károlyi Gyula által létesített, ma a VADEX Zrt. kezelésében működő vadaspark példázza az erdő közjóléti funkcióját. A helyszín biztosítja a tartalmas időtöltés lehetőségét.

A Gaja völgyében lévő őshonos fafajokból álló erdőállomány a térségben egyedülálló és különleges értéket képvisel a sajátos klímájával, vízrajzi adottságaival. Megtalálhatóak a kocsányos és kocsánytalan tölgyek, a bükkök, a kőrisek, a gyertyánok, a hársak és természetesen a hozzájuk kapcsolódó erdei életközösség.

A helyszín méltán kapta a Királyi Erdő nevet, hiszen történelmi adatok bizonyítják, hogy Árpád vezér törzsének egyik szálláshelyéül szolgált, valamint Szent István királyi is szívesen vadászott a környéken.

A Gaja-völgye különleges kisugárzása feltöltődési lehetőséget nyújt a környék lakóinak, érdemes arra, hogy minél szélesebb körben megismerjék értékeit. A „Muzsikál az erdő” rendezvénye ötvözni kívánja - szellemiségéhez híven - az erdő értékeit a művészetek erejével a környezettudatos életforma, a fenntarthatóság népszerűsítése érdekében.

A programok a „Muzsikál az erdő” rendezvényszervezési elvei mentén alakulnak: az idelátogatók nem mindennapi, megismételhetetlen élményekben részesülhetnek a lombkorona sátorában meghúzódó erdei koncerttereken. A részletekről a későbbiekben tájékozódhatnak a rendezvény honlapján, itt.

Forrás: Fatáj