Szeptember 10. és 13. között az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár ideje alatt megrendezik az I. Erdő-Mező Veterán Motorfűrész Kiállítást és Találkozót, amelyen több mint 30 régi munkaeszközt láthat majd a közönség - akár működés közben is.
A veterán motorfűrészek között több különleges darab is várja az érdeklődőket az Erdő-Mező Online és Magazin standján az MKB Aréna területén. Az eddigi jelentkezések alapján egy 1951-ben Németországban gyártott, kétemberes, majdnem 20 kilós STIHL motorfűrész lesz a legöregebb, de az '50-es és '60-as évekből több más gép is helyet kap a rendezvényen. Danarm, Dolmar, Husqvarna, Jo-Bu, Jonsered, Solo, Stihl - csak néhány márka a sok közül, amelyet Németországban, Oroszországban vagy épp az USA területén gyártottak több tíz évvel ezelőtt.
A négy napos Erdő-Mező Veterán Motorfűrész Kiállítást és Találkozót veterán lánccserélő verseny is kíséri - az amatőr látogatók minden nap 15 órától mutathatják meg ügyességüket egy Skilsaw 1633B fűrészen, amely a '70-es évek végén készült. A nevezés minden nap 14:30-ig az Erdő-Mező Online és Magazin standján történik (MKB Aréna, A-1 stand).
A gépek között a közönség szavazatai alapján az utolsó napon szépségverseny győztest is hirdet az Erdő-Mező erdészeti szakportál szerkesztősége, és ugyancsak szombaton 13 órától munka közben is meg lehet tekinteni a régi fűrészek egy részét.

A veterán motorfűrész kiállítás kiemelt támogatója a STIHL, további támogató a Fuxtec.
Szervező: Erdő-Mező Online és Magazin (www.erdo-mezo.hu)
Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár idén 6. alkalommal várja az erdészeti és faipari gépek, az energetika, az erdei sportok és turizmus iránt érdeklődőket szeptember 10. és 13. között a soproni MKB Aréna területére.
A résztvevő gépek folyamatosan bővülő listája:

http://erdo-mezo.hu/i-erdo-mezo-veteran-motorfuresz-kiallitas-es-talalkozo-gepkatalogus/

Forrás: Erdő-Mező Online