Egy-két óra alatt beteltek a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetei által a múlt héten szervezett szarvasbőgés-túrák, amelyek szakmai vezetéssel nyújtottak bepillantási és belehallgatási lehetőséget a gímszarvasok nászába. A nagy érdeklődés miatt a szarvasbőgés-túrák folytatódnak!
Az eddigi túrákon csak az elmúlt hétvégén több mint háromszázan vettek részt, a nagy érdeklődésre való tekintettel – bár a szarvasbőgés a vége fele közelít – a Pilisi Parkerdő Zrt. újabbakat szervez. A Budapesti Erdészet szervezésében a természetszeretők még három alkalommal vehetnek részt szarvasbőgés-túrán.

A túrán résztvevők hivatásos vadász szakvezetése mellett ismerik meg az esti erdők neszeit, hangjait, a túrával érintett területen és környékén élő több tucat szarvasbika nászhangját (szarvasbőgést) is jó eséllyel hallhatják.

A túrák időpontja:

szeptember 27. szombat
szeptember 30. kedd
október 4. szombat

Találkozó: 17:30 (Budakeszi Vadaspark parkoló)

Túra ideje: 18:00 – 20:30

A túra hossza 3-4 km.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő öltözet, zseblámpa.


Jelentkezés: email-en keresztül (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), legkésőbb a túra indulásának napján de. 10 óráig.

Alkalmanként max. 25 fő részvétele lehetséges, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel.

A túrákon szakvezetési díj ellenében lehet résztvenni, a részleteket az érdeklődők megtalálják a Pilisi Parkerdő honlapján (www.parkerdo.hu).

A Valkói Erdészet továbbra is szervez túrákat, melyekre a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tudnak a szarvasbőgés után érdeklődők regisztrálni – a túra időpontjáról visszajelzést küldenek mindenkinek. Megfelelő létszám esetén a szakvezetés naponta 17 és 20 óra között tart. A Valkói Erdészet kisebb csoportok számára a gímszarvasok mozgása alapján szervezi a szarvasbőgés megismerését garantáló túráit.

A Budakeszi Vadasparkban októberben is minden pénteken éjszakai vezetett túrák indulnak, melyek során jó eséllyel találkozhatnak a résztvevők szarvasbőgéssel.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.