A Kiss Ferenc Vadászkürt Egyesület produkciójával és tíz társaság részvételével nyílik kiállítás november 20-án, csütörtökön délután 5 órakor a Klauzál téri EDF Galériában.
A Közösen a természet szolgálatáért című csoportos tárlaton a környezetvédelem, a természetvédelem és az erdészeti oktatás képviselői jelenítik meg sajátos eszközeikkel négy héten át a téma fontosságát.

A Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola és az EDF Démász által szervezett rendezvényen Barkóczi Csaba preparátor, a Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium, a Csongrád Megyei Vadászszövetség, a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt, a Kiskunsági Nemzeti Park, a Kiss Ferenc Alapítvány az Erdészeti Oktatásért, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola, az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád Megyei Területi Szervezete és Máté Bence többszörös rangos nemzetközi díjas természetfotós vesz részt. A kiállításon különleges fotók, állat preparátumok és vadászati eszközök is láthatók.

A résztvevők összefogása eddig példa nélküli. A közös megjelenéssel azt kívánják hangsúlyozni, hogy mindannyian azonos célért küzdenek, hiszen mindennapi tevékenységüket a természet szolgálatába állították.
A kiállítást Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára nyitja meg.

Forrás: Szeged